2013. január 15., kedd

Morgások

Jelentkeztünk a Zurammal a támogatott nyelvtanfolyamra. De már az első napokban beteltek a januári helyek. Viszont ő nem nagyon akar várni, mert kell a tárgyalási szintű német neki, akármikor.. Így, még decemberben jelentkeztem (mások is ügyintéznek a férjük helyett??:PP) az egyik nyelviskolába a nevében. Vártam pár napot, csak nem küldtek semmit. Felhívtam őket. "ó, igen, látják, nem tudja miért nem küldték a jelentkezési lapot és a csekket, de intézkednek." Vártunk. Felhívták az iskolából, hogy még mindig menne-e? Persze, basszus! Jó, akkor küldik a papírokat. Vártunk. Két ünnep között megint felhívtam őket, hogy mi van? "Sajnos nincs az a kolléganő, aki a netes jelentkezésekkel foglalkozik, majd január 2-án lesz, ő meg nem látja, hogy milyen stádiumban van az ügy." Oké, akkor január. Az első héten végre megjött a papír a tennivalókkal, a csekk, amit be kell fizetni és majd vinni. Befizettem, kitöltöttem, a Zuram aláírta és tegnap készült a suliba. Reggel, ugye szép nagy hó kerekedett, kicsit kaotikus volt errefelé is a közlekedés. Délután 5-kor kezdődött a tanfolyam, de már 4 előtt elindult, hogy legyen idő parkolni, meg elintézni a könyvvásárlást, papírmunkát. Este 9-ig tartott volna a dolog. 

Itthon épp vacsora után vagyunk, gyerekek a szobában játszanak én a konyhában, valamit kerestem a gépen, amikor valaki kopog az ablakon. Nézem, hát a Zuram!

Kiderült, hogy majd csak 28-án indul a 14-re meghirdetett tanfolyam, mert nem jött össze a létszám! Hát a jó életbe, akkor nem lehet felhívni az embert, hogy ugyan már, ne bumlizz be feleslegesen, mert nem lesz óra???? Minek kérnek telefonszámot? Az ember fizet egy csomó pénzt, nekik szolgáltatni kellene, de ilyen trehányul? Főleg azért bosszantó, mert lett volna még munkája bent, de a kitérő után, már nem volt kedve visszamenni.

Ma reggel meg, megint felidegesített, hogy az óvoda előtt, nem képesek a parkolóban eltakarítani a havat. Az az önkormányzat területe. Minket lehet kötelezni a hótakarításra, ők meg tojnak rá. Van gondnok, vagy küldjenek egy közmunkást! Álljunk oda úgy, ahogy tudunk. Amúgy is borzalom a parkolás, mert mindenki összevissza áll oda, keresztbe, hogy több autó elférjen, de akkor meg semmit nem látni, amikor ki szeretne állni onnan az ember. Nem egyszer majdnem baleset is lett a dologból. Pesten ilyenért, hogy nem a felfestésnek megfelelően állnak a parkolóban az autók, igencsak szép összegre büntetik az embert..

2 megjegyzés:

  1. szia Szeri!
    Azért az elég szomorú hogy Mo-on német nyelvre nincs elég jelentkező...
    nem is értem...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom, talán még nagyon év eleje van... Vagy a középhaladó szint miatt, nem tudom. Vagy esetleg mert ez félintenzív (2*(5*45) perc) tanfolyam és inkább a normál heti 2*2 órára mennének. Szerintem itthon főleg az angolt részesítik előnyben.
      A suliban is Barni azt tanul, kötelezően, még.

      Törlés