2012. október 12., péntek

Miksa ügyeskedései

Angyalom, úgy nő mint, a gomba:) Sokszor csak lesek, hogy már nem is baba, hanem kész kisfiú! Nagyon aktív gyerkőc. Pedig mindenki azt mondja rá, milyen nyugodt baba. Az tény, hogy ha bárhova megyünk, nyugodtan elvan. Nézelődik, akár a babakocsiban, akár kézben. Nem szokott nyüglődni. Ez azért jó, mert így sok helyre el tudunk menni együtt és elég, Olivér (néha) beütő hisztijeit kezelni.

Játszótéren
Neki mindegy, hogy autóval megyünk valahova, vagy biciklivel esetleg babakocsival. De azt már látom, hogy amint egyedül elindul, ő sem lesz nagy babakocsis, ahogy Olivér sem volt az. 

Amellett, hogy már régóta felállt és bútor mellett vagy a kezünkbe kapszkodva sétál, legújabb tudománya, az ágyról le és felmászás. Elég régóta próbáltam rávenni, hogy az ágyról úgy próbáljon lemászni, hogy hasra fordul és letolat. Úgy nézett ki egy darabig, hogy ez nem hatja meg. Fejjel előre, meg ahogy esett, úgy próbálta. Na, de siker koronázza fáradozásomat! Egy hete kb. látom ám, hogy megy az ágy széle felé, négykézláb. Odaérve megáll, próbál a szélének háttal kerülni és a lábait letolni az ágy szélén.A bibi csak az, hogy mindezt négykézláb, nem fekszik le hasra és az egyik lába mindig fennakadt és ha nem kapom el, akkor leborul. Megpróbáltam azt, hogy ha irányba van, akkor lesegítem hasra. Végre leesett neki! Most már nagyon ügyesen hasra fordul és letolat. Igaz, van hogy nem a széle felé van a lába és elevez egy darabig a másik irányba, de sebaj:)))

Már egyre többet áll kapaszkodás nélkül! Nagyon édes, ahogy fenékre tottyan vagy letenyerel, ha elfáradt.

Ráül amire tud és lovacskázik rajta:) Persze általában egy idő után leborul, amikor elveszti az egyensúlyát. 

Pakolni a legjobb
Másik hajmeresztő mutatvány kérem, hogy ha talál valamit, amire fel tud állni, akkor felmászik az ágyra vagy a fotelbe! Lehet az a porszívó, ami az ágy mellett maradt vagy üres és felfordított játék doboz vagy épp a lábtámasz a fotelhez. Résen kell lennem, mert nem az a baj, hogy felmászik, hanem nagy örömködésében nem figyel és a másik oldalon meg lepottyan. Mindeközben pedig hatalmasakat szokott vigyorogni. Olyan huncut képe van, hogy meg kell enni:) Egyik nap, a felfordított doboz segítségével, bemászott a polcos szekrény második fakkjába!


Na, most hogy megyek le?
Ha a gyerekszobába viszem és az ajtóba behúzom a kiságyat, hogy ne tudjon kijönni, amíg vasalok, már nem jó megoldás. Ugyanis átmászik a kiságy alatt:D

Az ágy alatt:)




Nagyon szeret kukucsolósat játszani!

Hol a baba?
Elbújtam
Ami még nagyon meglepett (annak ellenére, hogy Barni is ilyen idősen már pötyögött), hogy próbál beszélni. Olivér később kezdte, egy éves is elmúlt már talán.

Miksa szavai:
ana - anya
apa - apa ( a p betűt csak leheli:D)
dede vagy deje - gyere
ágyá - adjál
te és de - ezeknek szerintem nincs még jelentése, csak tetszik neki

No és persze sok halandzsa, meg jajgatás, rikoltozás:)

2 megjegyzés: