2012. szeptember 8., szombat

SZÉP kártya, te csodás....

Tudom, ajándék lónak, ne nézd a fogát, de......
Ha már egyszer mindenféle más béren kívüli juttatást leépítenek, mert a munkaadó nem akar utána fizetni, akkor a (majdnem) egyetlen használhatót jó volna, ha jobban ki lehetne használni. Na és persze, ha mondjuk nem 6 részletben kapná meg az ember azt az összeget, ami jár. De lehet én vagyok nagy igényű.

Mert szép és jó, hogy pl. van a szabadidő alszámla, de még sokkal több az a hely, ahol nem fogadják el a kártyát, mint ahol igen.

Csak pár példa:

A következő két dolgot, egy és ugyanaz a tulajdonos üzemelteti....
Sümegi vár - magában a várban a belépésért csak készpénzzel lehet fizetni (belépőjegy 2 felnőtt+1 gyerek, mert 6 év alatt ingyenes: 3.500 Ft), SZÉP kártyával nem
Sümegi lovasjátékok, lakoma nélkül - itt lehet fizetni SZÉP kártyával (belépőjegy 2 felnőtt és két gyerek, 6.000 Ft) (viszont ha nem tudja az ember, hogy az étteremben kell fizetni érte, akkor úgy jár mint mi. Én ugyanis egyszer sorbanálltam a lovagi torna bejáratánál, ahol felírták egy cetlire, hogy mit fogok kártyával fizetni, majd ezzel elbattyogtam az étterembe, ahol lehúzták az összeget, a kapott igazolással visszabattyogtam a bejárathoz, ahol újból sorbaálltam és megkaptam a belépőjegyeket)

Festetics kastély - mindegyiket elfogadják (mi nem voltunk bent, mivel macerás lett volna Olivérrel és Miksával)
Festetics kastélyhoz tartozó múzeum, vadászati és modellvasút kiállítás - csak MKB-s SZÉP kártyát fogadnak el....  (erre a két kiállításra a felnőttjegy 1.500 Ft, 6 év felett pedig 750 Ft)

Festetics Imre állatpark - nem fogadják el

Westernpark - nem fogadják el

Balatonparti strandok- nem fogadják el

Sétahajókázás - elfogadják

Persze, nem kell mindig olyan helyre menni, ami fizetős, de ha már az ember elmegy nyaralni és van igénye kiállítást vagy valami műsort megnézni egy adott helyszínen, akkor jó, ha tudjuk használni az erre a célre kapott kártyát. Nem utolsó sorban a cafetériát használtuk volna, nem a saját (másra is költhető) pénzünk.

De azért szeretjük:)



2 megjegyzés:

  1. Hát nem tudom, nekem maximálisan jók voltak a tapasztalataim. Nagyon jól kihasználtuk. A balatonfüredi szállást egy az egyben azzal fizettük, a csopaki strandon is lehet vele belépőt fizetni, de a strand étterme -ami ráadásul nagyon olcsó és szuperek a kaják- szintén elfogadja (ezért alig kellett főznöm :D ). Az egerszalóki kiruccanáskor pedig a panzióban is azzal fizettünk mindent, és a gyógyfürdő is fizethető vele. Egyedül az IFA-t kellett kp-val fizetni.
    Bár nekünk olyan szempontból szerencsénk volt, hogy Zoli múlt év végén már megkapta (ez volt az év végi jutalom) a teljes összeggel ami idén dec. 31-ig használható fel... (még nem sikerült a teljes összeget a szállás alszámláról elkölteni) Viszont ha jól tudom, amit idén utalnak rá az 2013. decemberig költhető. Tehát hajrá. Nézzetek szét, kérdezzetek rá, mert nagyon sok helyen nem is reklámozzák, hogy elfogadják.

    VálaszTörlés
  2. Nem is a szállásokkal vagy éttermekkel van a baj, hanem az egyéb dolgokkal. Múzeum, stb... Persze sok hely van, ami elfogadja, sok hely ami rugalmatlan. Persze, találunk, találtunk olyat, ahol semmi gond nem volt:) De erről majd később:PP

    VálaszTörlés