2013. március 27., szerda

Kisgengszter

Azt mondják és én is tapasztalom, hogy a harmadik gyerekben összegződik a másik kettő minden huncutsága. Miksa egy kis égetnivaló:) Persze, mindegyik gyerek kíváncsi, félelemérzetük nincs vagy ha van is, nem nagyon látszik. Kamikáze módjára vetődik, mászik, esik, kutakodik.

Legjobban a konyhát szereti, mert itt ugye sok érdekes kacat van, az alapból érdekes szekrényekben. Nagyon figyelni kell, hogy pl. a fiókot ne hagyjam kihúzva, mert azonnal megy, lábujjhegyre áll és matat benne és persze mi is az, ami kezébe akad és húzná ki, a nagy kés! Ha betolom a fiókot és őt meg arrébb teszem, fel van háborodva. Már próbálkozik vele, hogy a fiókot ő maga kihúzza, de szerencsére még nem elég erős hozzá.

Nem esik kétségbe, ha valamit nem szabad, talál valami mást, ami emeli a vérnyomásom. Nálunk mindegyik szerette a konyhaszekrényt kipakolni, de amekkora kupit Miksa tud csinálni, hát az egyelőre utánozhatatlan. Egyik nap, nem voltam résen és kihúzta azt a rekeszt, amiben a megbontott tészták, száraz bab, lencse van elpakolva. Nos, egész étlap kerekedett a földre pillanatok alatt, a menü lencsés spagetti volt. A lencse ráadásul az egész konyhába szétgurult:) Gyorsan összepakoltam, ő addig nagy sunnyogva már a teás dobozt kaparintotta meg, de azt már nem tudta kiborítani és még ő sértődött meg!

A virágaim még mindig veszélyben vannak tőle. Igaz, már egyre kevesebbszer tépi meg őket, de a földjüket rendre kipiszkálja és szétteríti a padlón. Ma is odaült az egyik nagy cserép elé és egy játék kenuval elkezdte belőle kimerni a földet. Rászóltam, abbahagyta, rám nézett és amikor azt mondtam neki, hogy jöjjön el onnan, (életében először) nemet intett a fejével és nyomatékosította egy ejjjjjjjjőő felkiáltással, ami alapban a "nem" nála. Ezt a "nem" fejrázást ma már többször bemutatta, így azt gondolom, rájött, hogyan mutassa, ha valamit nem akar.

Ha mérges, akkor képes jól odacsapni az embernek és ha nem vagyunk résen, bizony elég nagy pofont is le tud kenni. Ilyenkor büntetésből leteszem és nem veszem fel, magamhoz. Ha továbbra sem kap meg valamit vagy nem csinálok meg valamit, akkor leguggol és mérgében üti a földet és közben "ejőzik". 

Olivérrel elég morci a kapcsolatuk, mert Oli elég sokszor keményen bánik vele. Persze már Miksa sem marad adósa. Fő ütközési pont, a kisautók birtoklása, de az is sokszor előfordul, hogy a kicsi szabályozná a minit (ahogy próbálja a nagy is a kicsivel) és ez a mininek nem tetszik. Barnival nagyon jól elvannak. Barnin is látszik már, hogy nagy és tudja babusgatni, míg anno Olivérrel inkább rivalizáltak. Viszont mostanság azért, Oli és Barni kapcsolata jelentősen javult. Nem mondom, vannak azért veszekedések, sírás, nyafogás, de jóval kevesebb, mint egy fél éve.

Miksa elkezdte átaludni az éjszakát :) Igaz, hogy felébred, de én csak arra kelek, hogy hallom, iszik az üvegjéből :) Aztán alszik tovább. Még mindig kapja a Milumilt, nem tudom elhagyni, mert amikor tejre (esti kakaó) váltottam akkor megint éhes volt éjjel és felébredt. Pedig eszik már rendesen vacsorát is, mégis kell a "'táp".

Mióta karácsonykor kinövesztett 4 rágófogat egyszerre, azóta nem nőtt újabb foga, a 4 őrlőt várjuk (várja a rossebb, de jönni fog). Olyan 80-86-os a mérete, de van 92-es és 74-es is amit hord még. Súlyát nem tudom:D A haja még mindig gyűrűsen göndör és elég gyorsan nő. Sokat mosolyog, puszikat "cuppog". Rám ül és elkezd ugrálni rajtam, utánozza a "gyí pacit". Imád hintázni, azzal elvan sokáig. Mostanában könyveket is nézegetünk és mutogatja, amit tudni szeretne. Felismeri a kutyát, macskát, nyulat, kakast.

Amiket mond és beazonosítható: abba (labda), ku (kutya), vuvuvu (ugatás), apa, aja, ham (akkor mondja, mikor mondom neki, hogy megharapom a fenekét) be (be valahova), hő (igen), ejő (nem). És rendületlenül beszél amúgy, törökül vagy lengyelül, nem tudom :)

Ami borzasztó, hogy jövő ilyenkor már be kell íratnom az óvodába!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése