2014. május 28., szerda

Információk másodkézből

Második hetét gyűri a Zuram Offenbach-ban. Egyelőre királyi körülmények között él, ugyanis van társasága, kap enni, elviszik várost nézni, vásárolni, stb... De ennek is egyszer vége lesz :P

Az első hét (sőt, már a kiérkezése előtti hetek lakás kereséssel teltek, de ez számunkra később derült ki, mert P. önszorgalomból már korábban nézett és pályázott itt lakásokra, a Zuram részére...) lakás nézéssel arra a jelentkezésekkel illetve ügyintézésekkel telt. Szombat este ért ki, ahol a kezdődő nátháját azonnal pálinkával kezdték el kezelni és nem is lett különösebben beteg! Vasárnap haditerveztek és már délután mentek lakást nézni.

Hétfőn a reggelt a városházán kezdték, hogy bejelentkezzen P.-ék lakcímére, mert ugye lakcím nélkül semmi mást nem tud elintézni. Ezért P. szinte mint egy hadvezér, még a kiutazás előtt felhívott és elmondta, hogy megbeszélték a házfelügyelővel, a Zuramat bejelenthetik átmenetileg az ő bérelt lakásukba és ott is lakhat amíg nem lesz neki sajátja. (megjegyzem ez bátor ötlet volt :D) Városháza után adóhivatal, majd ebéd után a bank került sorra, ahova P. szintén előrelátóan már előtte héten kért időpontot a Zuram számára. Később újabb lakásnézés. A héten elintéződött a kinti TB-be való bejelentkezés is. Szép hosszú neveik vannak bizonyos intézményeknek és kitöltendő papíroknak is :)

Az, hogy mi hogyan zajlott konkrétan, sajnos nem tudom, ezért írni sem tudok róla. Képtelenség minden napot átbeszélni skype-on vagy telefonon.

Pár érdekes sztorit is megosztott a Zuram. Pl. volt lakás, amit azért bukott el, mert :1. a határozatlan munkaidejű szerződésen belül fél év próbaidő van megadva ( és mi van, ha neki nem tetszik a munkahely és lelép, ő megint adhatja ki a lakást), 2. megmondta, hogy 1 év múlva jön utána a családja (és a főbérlő hosszútávra szeretné kiadni, nem akar egy év múlva mást keresni), 3. jelenleg is van bejelentett lakcíme, minek akar akkor lakást bérelni (????).

De a lényeg, hogy kapott tegnap egy szerződést egy lakásról, pénteken megy oda és írja alá. Erre azért vagyok nagggyon kíváncsi, mert ez egy lutri lakás. P. találta, kép alapján pályázott rá, sem ő, sem a Zuram nem látta még konkrétan. Háááááááát... de bízom benne, hogy azért nem egy koszfészek. A háznál magánál már jártak, nincs messze P.-éktől, nem rossz környék. Ha nagyon gáz, akkor úgysem veszi ki. Addig még nézelődnek.

Végre a héten a telefonja mellé megkapta a laptopját is illetve fénymásolót (sajnos szkenner nélkül, pedig az neki kell, így vehet egyet, de majd elszámolhatja), most gőzerővel tanul a cégen belüli dolgokról illetve szakmai tréningeken vesz rész, amellett, hogy már végzi a munkáját. Hab a tortán, hogy jelen helyzetben a tavaly őt kirúgó cég az ő kezei alatt van a wireless témában. Sőt, már kellett is nekik segíteni. El tudom képzelni az arcukat, amikor megkapták a hivatalos értesítést, hogy ki lesz az Észak és Nyugat Európai régió üzletfejlesztő menedzsere....

A következő pár hétben lakást pofoznak ki és a szükséges bútorokat veszik meg bele. Nem fognak unatkozni :D

Júniusban már látogatja a partnereket a régióban, elkezdődik a sok utazás. Június végén pedig Amerikába megy egy hét tréningre. Ha szerencsénk van, júliusban haza tud jönni. Addig van pár nap...

Ééééééééés tegnap megkapta az első fizetését :) (itt hó végén van fizetés)

A Zuram jól érzi magát kint, főleg, hogy azért van és lesz kire támaszkodni kint. Nem győzzük megköszöni a sok segítséget, amit kapunk P.-éktől. Az tisztán látszik, hogy nem haladna minden ilyen jól, ha nem segítenének!


7 megjegyzés:

  1. Névtelen5/28/2014

    Csak így tovább! Mi azért nem nézhettünk meg egy lakást, mert két gyerekünk van, és az zajos. Egy gyerek ok, mert az nem zajos. :)
    Edit

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nos, ugye mindenhol vannak öööööö, szóval érted :)

      Törlés
  2. Nem lesz itt gond látom:))) Azért mázlitok van, hogy van aki segítsen, nem jellemző sajna.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is kicsi mázli, a Zuram eleinte csak legyintett rám, hogy olyan helyre menjünk, ahol van ismerős. Most már tudja, hogy miért! :)

      Törlés
  3. persze mert még nem volt úgy el, hogy nem ismert magán kivül senkit:))))

    VálaszTörlés