2014. május 31., szombat

Az első lakás Németországban

Jelentem, hogy megvan a Zuram első albérleti lakása Offenbachban! Kellemes meglepetés volt számára, mert ki van festve a lakás. (persze majd így is kell átadni, ha...) Nem túl nagy, összesen talán 22 nm, de neki egymagának, meg amennyit otthon lesz, bőven elég. Van egy kis előszoba, egy fürdő+wc és egy szoba, aminek az egyik sarka egy kis konyharész. A takarítással sem kell majd túl sokat bajlódnia :D

Képeket sajnos még nem tudok mutatni, de ha rávettem, hogy készítsen pár képet és el is juttatja nekem, akkor megmutatom!

Ami érdekes, hogy közvetítő volt ott a szerződést aláíratni, még sincs közvetítési díj. Egy havi bérleti díjat kértek tőle és 840 euró kauciót, de a kauciót is 3 hónap alatt vonják le a bankszámlájáról. A bérleti díj, plusz a rezsi 370 euró egy hónapban.

Ma este elhoztak egy ágyat meg matracot neki, mert egy fészbukos csoportban szabadulni szerettek volna tőle. Kell még neki egy dolgozóasztal, konyhaasztal+szék, szekrény, mikró, vasaló+állvány. Ezek fontosak. Hűtő szerencsére van benne és egy rezsó. Mondjuk sütni úgysem akart volna, azt hiszem :)

Most jön az, hogy újból el kell mennie a városházára átjelentkezni a régi (2 hetes:D) lakcímről az újra és ezt az új lakcímet megint mindenhol leadni, ahol kell...

Aztán vár rá még, hogy beköttesse a netet, mert az létfontosságú, addig visszajáró vendég lesz P.éknél, mert nem tud dolgozni.

6-án repül Lengyelországba az ottani partnerhez, 16-án pedig várja Amerika, ahonnan majd csak 28-án jön haza. Szééééép mozgalmas és izgalmas hónapja lesz!

2 megjegyzés:

  1. Névtelen6/01/2014

    Nekünk így lett két vasalónk, két vasalódeszkánk, szívesen odaadnám, de szerintem ahhoz messze vagyunk :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Több, mint 3 óra az út, nem érne meg annyit az egész, de köszi :) Lesznek dupla dolgok, de majd nem visszük el innen...

      Törlés