2013. augusztus 24., szombat

Két és fél hét "otthon"

Július közepén a 3 lurkóval "haza" utaztam Pécsre. Már mindenki nagyon várta a csemetéket. Sajnos, a nyaralás végül nem úgy jött össze, ahogy terveztük/ték. 

Eredetileg úgy lett volna, hogy pár napot négyen a barátnőméknél leszünk, aztán Barni és Olivér együtt mennek apuékhoz, Miksa marad velem, de egy-egy napra majd csatlakozik a nagyokhoz és éjszakára is a papáéknál marad. Aztán a második héten, Barni ment volna a keresztanyukájához, ide Olivér csatlakozott volna két napra, de ez az ő részéről teljesen bizonytalan volt. Egyik nap ment volna Barnival, másik nap nem. Olivér alapban a második héten anyósoméknál lett volna, ahova Miksa szintén néha becsatlakozott volna. Volt egy tali megbeszélve ötösben a régi osztálytársakkal is.

Aztán jött a szokásos képlet, én tervezek, az élet meg átírja azt. Leérkezésünk előtt apukám hívott, hogy a párja eltörte a bokáját, műteni is kellett, 4 hét fekvőgipsz. Hát, nem ez volt sem az ő, sem az én álmom! Annyira várták már a gyerkőcöket, hiszen csak fél napokra szoktak találkozni és nyáron van lehetőség több időt együtt tölteni. Itt kezdődött az a bizonyos újratervezés. Mert apukám a nyugdíj mellett bizony dolgozik, így nyáron 4 naponta 24 órát egyszerre. Erzsi mama pedig a fekvőgipsz miatt még magát sem tudta ellátni, nem ám a kisebbeket. Barni töltött apuéknál 4 napot, lévén ő azért ellátja magát, Oli csak kettőt. Nem így volt ez sem tervezve, csak apukám elég fáradt volt a munka és a Erzsi mama ellátása mellett és elég idegbetegen viselkedett. Ami, bár megértem őt, azért rosszul esett az adott pillanatban, amikor csak azt hallom egész délután, hogy szekálja a gyerekeket és mindenen kiakad. Akkor döntöttem úgy, hogy most ez nem az a helyzet, hogy a gyerekeim a papa és mama társaságát élvezzék. Az egy ott töltött hét helyett, így lett pár napos a vakáció apáméknál. 

Szerencsére Barni keresztanyja mentőövet dobott. Illetve az ő idős szülei is. Mert már tavaly is nyaggattak, hogy Olivér is maradjon ott náluk pár napra. Hát, most megkapták :) Először persze Olivér nem is akart a dologról hallani, majd amikor mentem értük apuékhoz, már izgatottan mondta, hogy akkor pár napot ő is maradna a Zsókáéknál. Aznap mi is ott vendégeskedtünk Miksával és Olivérrel nem volt semmi gond az ott töltött 3 napon.

Közben mi Miksával a barátnőméknél, az ő keresztanyjánál vendégeskedtünk. Az első hét péntekjén, anyósom elvállata Miksát. Nagy reménnyel, elindultunk esti fürdőzésre, Harkányba. Elkövettem azt a hibát, hogy neten nem néztem utána, hagyatkoztunk a barátnőmékre, akik tavaly többször is voltak így fürdeni. Leautóztunk, aztán a bejáratnál szembesültünk vele, hogy megszűnt a pénteki éjjeli fürdőzés és csak szombaton van. Na, puff neki... Viszont beültünk vacsorázni és utána ettünk egy nagyon finom fagylaltot :)

Második héten Barni maradt a keresztanyjánál, Olivért átfuvaroztam anyósékhoz. El is volt egy darabig, csak ő az a fajta, hogy le kell tenni egy helyre és nem szabad addig oda menni, amíg el nem hozza őt az ember. Mert mi is mentünk néha a Miksával, ott ebédeltünk illetve ha intéztem valamit, akkor Miksáért még vissza kellett mennem. Na, ilyenkor Olivér is el akart jönni. Szóval, pár nap után elhoztam anyóséktól, velem is volt, apáméknál is jártunk, aztán visszakéredzkedett a Barniékhoz.

Mást sem csináltam két hétig, csak szerveztem, hogy mikor ki és hol, hova kit viszek... (és apósomék még véletlenül sem ajánlották, hogy majd ők hozzák viszik Olivért) Pihenni nem sok idő volt. 2 napom volt, teljesen gyerek mentesen. De ez is több a semminél :)

Persze, hogy ne legyen egyszerű, a baráti társaság sem ért rá egyszerre. Egy hétköznap késő délutáni-esti program lett 3 csajszival, ahova Miksát is vittem, mert nem volt kire hagyni. Miksa nagyon jól bírta, eltéblábolt körülöttünk, kapott építőkockákat, felfedezte a házat. Jól esett az az igazi csajos duma est! Haza 10 órakor értünk, Miksa szépen bealudt a kocsiban, miután megitta a barátnőméknél gondosan elkészített kakaóját :) Meg sem érezte, hogy a kocsiból a kiságyba pakoltam, durmolt reggelig. És akkor volt még egy tali, az egy ebéd volt, másik két csajszival. Teljesen feltöltődtem!

Az utolsó napokat apuéknál főzéssel töltöttem, fagyasztóba tettük a kajákat, mert Pécsről nem jöttünk vissza Pestre, hanem elindultunk a Balatonra. Volt még jó kis rohangálás utolsó éjjel, mert leesett, hogy csak 5 törölközőt hoztam a strandra, de nekünk a Balatonon 2 hétig az esti fürdésnél is kell valamibe törölközni :D Mondjuk később lent az is kiderült, hogy nem hoztam fésűt, körömcsipeszt, hajbalzsamot, hajszárítót. Szerencsére, mivel a Zuram csak pár nappal később csatlakozott hozzánk, mindezeket utánunk szállította :))

Szerencsére Erzsi mama már járógipszet kapott illetve nemsokára meg is szabadul a gipsztől!

Unalmasnak nem mondható a nyaralás, de azért, jó lett volna ha nyugisabb az egész!

1 megjegyzés: