2013. február 12., kedd

Hova tűnik a 24 óra???

Én nem tudom, hogy hova lesz az a 24 óra, amiből áll egy nap. De úgy folyik ki a kezemből, mintha 4 lenne.

Azt hittem (hehe, mintha nem lett volna már a Miksa előtt is 2 gyerekem), hogy ha majd csak ketten leszünk napközben itthon, több időm jut a dolgokra. Nem is tudom, hogy felejthettem el, hogy az az egy is le tudja foglalni a napom 80%-át :)

Mi is történik? 

Reggel ébresztő a., 6.40-kor b., 6.10-kor (Barni edzésre megy)
Reggeli kakaó készítés és osztás, reggeli készítés.
Szerencsére Barni már önellátó, így vele nincs gond. Ha az apjuk viszi Olivér óvodába, akkor ő is megy velük, ha nem akkor gyalogol.

Készülődés a., Olivért apja viszi, akkor csak őt kell felügyelni vagy segíteni ha elakad az öltözésben b., Én viszem óvodába, akkor Miksát is útra kell készíteni
Legkésőbb negyed 9-re ott kell lenni, mert bezárják a kapukat és még véletlenül sem jön senki, ha be akarsz menni... Az óvodában hamar megy az átöltözés és már búcsút is int nekem Olivér.

Itthon, ha nekem még nem sikerült reggeliznem, akkor pótolom. Nincs olyan nap, hogy ne kelljen mosogatni, mosni, rendet tenni. Főzni két-három naponta szoktam, Miksa még nem mondja másnap, hogy unalmas :) Takarítani sem árt persze, bár a csempemosás, ablakpucolás, vasalás, nem az elsődleges. Miksa is kiköveteli magának a figyelmet és milyen igaza van. Délelőtt jó idő esetén, levegőzünk is és játszunk is. Aztán a fiatalember már 11 után igen álmos tud lenni:) És eltelt a délelőtt, érdemi munka nélkül. Amíg alszik, igen sok dolgot kellene csinálnom. Van, hogy a fele sem teljesül.

1 körül megjön a Barni suliból. Kicsit pihen, aztán tanulás. Néha segíteni kell, de általánosságban hagyom, hogy egyedül dolgozzon. Nem kérdezek leckét, az ő zsírja, hogy megtanulja. Nem akarok még ezen is veszekedni. Egyelőre működik.

Általában 4-re megyek Olivérért, Eleinte előbb mentem, de kérte, hogy később menjek, mert ő még át akar menni a nagyobbak csoportjába is játszani. Hát, ezen nem múlik.

Délután 4 után, a., úszni megyünk fél 5-re, b., hazamegyünk. 
a., esetben 6 körül érünk haza, akkor vacsora, utána a kicsik 7 felé fürdeni mennek, aztán esti kakaó és alvás, 8 körül.
b., esetben otthon még valamit vagy süttetnek velem vagy csak együtt vagyunk, néha pedig muszáj befejeznem az elkezdett dolgomat. Vacsora és a többi, a.,-ban.

Van, hogy fürdetésre hazaér a Zuram, de általában nem. Esetleg beesik 8 körül, de általában nem. Hazaér 9 (10 vagy 11) után, legtöbbször.

Ismeri valaki azt, hogy "kivagyok, mint a bulgár szatyor" ?

1 megjegyzés:

  1. hát Szeri, ilyen ez ha az embernek gyereke van és nem is csak egy. de legalább van értelme az ember életének:)))

    VálaszTörlés