2012. szeptember 13., csütörtök

10 hónapos nagylegény

Már eltelt tíz hónap, amióta megszületett. Pedig nemrég még csak autóztunk a szülészet felé! 

Mióta velünk van, nincs megállás:) Most épp azt a korszakát éli, hogyha talpraáll és a kezembe kapaszkodik, akkor rögtön sétálni akar. De nem ám pár lépést, hanem körbe-körbe a lakásban. Fáradhatatlan! Ha valami nem tetszik neki, akkor kiabál, visít, megfeszíti magát. Ez egy hónapja nem volt... Persze séta közben mindent meg kell vizsgálni, megtapogatni, szájba venni. Megkóstolta a virágföldet is, de úgy látom nem tetszett neki, mert azóta csak szétszórja, a szájába nem veszi:) Viszont szereti a virágaim tépkedni, aminek nem nagyon örülök. Végre sikerült egy kisebb zöld területet varázsolni a nappaliba, erre Miksa nekiállt megkopasztani őket. Kis huncut, mert tudja nem szabad, les is hátrafele minden alkalommal, hogy rászólok-e és indulok-e, ha tilosban jár! 

Mindig az a játék érdekli, ami másnál van. Most Olika szenvedi azt, amit eddig a Barni:DDD Eddig ezt lehetett itthon hallani, hogy "Olika, de ezzel én játszok", most meg azt, hogy "Miksaaaaaaaaa, nem a tiéd, ezzel én játszok!" Most, hogy egyedül van Miksa, nem nagyon érdeklik a kisautók, amik amúgy, ha Olivér játszik vele, akkor nagyon. Hát kérem, ilyen az élet! 

Tegnap mérték 8660 gr és 74 cm. Csigás haja van, olyan, mint egy kis néger:) Mosolygyáros, mint a tesói is. Jelenleg jön két foga felül, a két metsző. Nem eszik nagyon, viszont most iszik rendesen. Szeret már egyedül csipegetni, amit lehet katonázok neki és elmajszolja. Persze a főétkezésnél még nem hagyom, hogy egyedül garázdálkodjon, mert abból mindenhova kerülne, csak a szájába nem.

Az alvása érdekes. Eddig még egyszer sem aludta át az éjszakát. Mondjuk Olivér is ilyenkor kezdte el! Most már nem adok neki éjjel tápszert, csak inni. Kb. 2-szer jajong érte. Nem szoktam egyből ugrani, várok, hátha csak nyöszörög és abbahagyja. Csak néha van így! Napközben minimum kétszer alszik, de ha nagyon korán kel, akkor bizony elszunnyad még délután 5 körül is. Ha csak kétszer alszik vagy volt, hogy egyszer, akkor is felébred éjjel. De majd csak eljön az az idő, amikor ő is átalussza az éjjelt:) Napközben mindig velem alszik el, lefekszem és rajtam elszunnyad, kicsit ringatom. Mindegyikkel így tettem és nem bánom! Persze akinek olyan gyereke van, hogy mindig elalszik magától, az ne ringassa:) Az esti elalváskor viszont nem igényli, sőt tiltakozik is a ringatás ellen. Este ha már álmos, le kell tenni az ágyába és otthagyni, percek alatt elalszik. Kicsit dünnyög, forgolódik és kész, már húzza is a lóbőrt!

Szereti ha a tesói körülötte játszanak, nem kell feltétlen vele foglalatoskodniuk, elég ha ott vannak. Rendszeresen tapogatja az arcukat, néha kinyomja a szemüket, megtépi a hajukat, persze mindezt nagy vigyorok közepette. Imádja ő is az apját. Ha megérkezik és nincs még olyan késő, hogy aludna, akkor csak ő létezik, anya már nem kell:D Olyan hisztit levág, ha az apja a szobában van és nem veszi fel, hogy csuda! Ebből persze vannak "veszekedések" Olivérrel, de megoldható. Mindenki egyszerre lógna az apán. Néha még a lakli nagy is!

Fura is lenne, ha nem lenne velünk! Imádom ezt a kis vasgyúrót:)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése