2012. október 17., szerda

Van nekem egy macskám (még) tudod-e?

Az a nagy helyzet, hogy én világ életemben kutyabolond voltam. Nem utáltam a macskákat, mert ha valahova mentem és ott volt, akkor hagytam, hogy jöjjön, dörgölőzzön meg ilyesmi, de eszembe sem jutott, hogy otthon nekem legyen.

Aztán amikor ideköltöztünk, azt gondoltam, hogy hát azért falun a kutya mellett, kell macska is, mert milyen ház az, ahol nincs? Halkan megjegyzem, nyugodt...

Az egyik kolléganőméknél épp akkor születtek kiscicák, amikor én ezt kitaláltam. El is hoztunk egyet később, egy cirmosat épp, mint Anyuséknál (és a hozzáállásom is épp olyan:D) Eleinte nem is volt baj, kicsi volt, cuki. Játszott, evett, rendeltetésének megfelelően használta az almot.

Aztán jöttek a kis dolgai, mint általában a cicáknak:) Csak mi épp nem voltunk felkészülve. A kaparófának jó volt neki, a fenyő ágyunk lába, szerencsére nem a külső négy, hanem ami középen alátámasztja az egészet. Ahova lehetett bebújt és az ott található ruhanemű, ágynemű az mind letisztogathatatlanul szőrös lett. Elkezdte, hogy nem csak az alomba pisilt, hanem állandó jelleggel a fürdőszoba szőnyegre, meg a mosógépre tett törülközőkre. Ekkor már "kicsit" haragudtam.

És várandós lettem. Amíg meg nem született Olivér, bent volt velünk a házban. Előfordult, hogy többször bevadult és olyankor mindegy volt, hogy épp simogatni akarod, megharapott. Valahogy nem tetszett ez a hozzáállás és féltünk, hogy a babát is megkarmolja vagy megharapja. Száműztük a ház másik részébe. Persze tudom, nem jó megoldás. De kidobni nem akartuk, macskát elajándékozni meg...

Végül tavaly megint visszakerült, tavasszal. Sajnos nem épp a legjobbkor, mert nyáron meg felújításba kezdtünk. Én a gyerekekkel haza mentem, apjuk maradt a házban, a macskával és a sok bútorral meg mindennel egyetlen szobába összezsúfolva. Na, itt kitett magáért a cica. Hiába volt az alom, odapisilt és kakált bárhova, de a legjobb hely az volt, amit nem láttál.. Újabb száműzetés. Közben egyre érik a gondolat, hogy ivartalanítjuk és akkor nem kell bent tartani, max. estére jön be. Tavaly megszületett Miksa is. Ezért maradt a száműzetésben. Sok mérgeskedést okozott, de nem érztük, hogy ez jó lenne így. Újra megfontoltuk, hogy visszakerüljön.

Éééééééééés, végre hétfőn elvittem és megműtötték. Még pont jókor, mert a méhe el volt már változva és nagyon beteg lett volna nemsokára. Azok a macskák, amelyek fogmzásgátlót szednek azok így járnak. Csak nem minden állatorvos mondja el. Úgyhogy, a legjobb a macsekokat mindjárt fiatalon, amint lehet, ivartalanítani. 15 ezerben fájt. Pluszz amiket vettem még neki most, ide a házba. Igen, megint visszakerült.Most aklimatizálódik mindenki. Egyelőre a gyerekek alig hagyják élni, állandóan dédelgetnék, persze nem lehet, mert friss a  sebe. Elég jól megvagyunk. Állandóan ül az ajtóban és ki akar menni, pedig nem kinti macska. Vettem neki egy macska vécét, rendes fedettett, aminek van ilyen lifegő ajtaja is. Na , anélkül jól használja, de tegnap feltettem az ajtót és ma reggelre a legnagyobb virágom földjére kakilt, gondolom fél az ajtótól és nem ment be, mert most leszedtem és azóta használta is. Kapott cicafüvet, új önetetőt, még az itató hiányzik. És kapott egy klassz ülőkét kaparófával, amit még nem használt. Egyelőre nem látom, hogy bútoron élezné a körmét. Ma már nyugodtabban viselkedik, kíváncsi vagyok, mi lesz a továbbiakban. 

Kapott egy utolsó esélyt, ha nem válik be, akkor itt a vége, részünkről...


5 megjegyzés:

 1. A tegnap esti etetésnél Zombi nem volt meg, ilyen még nem történt, alig bírtam elaludni, de nem tudom miért aggódtam inkább: h valami baja van, vagy h belógott a gyerekszobába, én meg bezártam és reggelre megint belecsinál a virágföldbe :)

  VálaszTörlés
 2. Amúgy meglett?:) Igen, kínosan szétnézek, mielőtt éjjelre csak a nappalira és előszobára korlátozom a mozgásterét:D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Meg. Jó éhes volt reggel :) Úgy kell neki, mit kódorog.

   Törlés
 3. Én nagyon szeretem a cicákat, de most jelen helyzetben, a gyerkőceim mellé tuti nem vállalnám be (plusz a főbérlő nem is engedné,azt mondta gyerek igen, házi jószágok nem). De mikor még suliba jártam és otthon laktam nekünk is volt cicánk amit bent tartottunk. Mivel perzsa volt a szőre brutálisan hullott mindenfele, imádott a mosogatóban aludni és a konyha asztalon, minden kajába bele evett amit ott hagytunk, a tapétát kb. térd magasságban lekaparta mindenhol és ő is ahova gondolta oda csinált (a legbrutálabb hely apum ágya volt, míg ő kiment a mosdóba a cica oda kakált és ebbe jó apám bele feküdt...). Szóval utána mi is megváltunk tőle.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Úgy néz ki, hogy megemberelte magát, egyelőre nincs gond vele:)

   Törlés